FM signalet er slukket – hvad så?

Baggrunden for vores FM-sluk skyldes primært at FM-signalet er et analog signal, som for mange år siden er blevet overhalet af nye og markant bedre digitale signaler. Politisk har emnet været i folketinget to gange, hvor det alligevel er blevet besluttet at forlænge FM signalet – senest frem til 2021 (mener jeg). Baggrunden for forlængelse skyldtes udelukkende at der kører rigtig mange biler rundt med udelukkende FM radio og ingen digital radio.

For år tilbage slukkede vi for det analoge TV signal, med samme begrundelse. Overgangen fra analog til digital TV blev ganske smertefrit og var faktisk gennemført på kortere tid end forventet. De foreninger som har gennemført FM sluk rapporterer om ganske få tilfælde som du tilsyneladende er kommet i.

Du kan hente en gratis stueantenne hos Midtfjord El, Limfjordsvej 10, 9670 Løgstør, ligesom du kan finde yderligere information om mulighederne for at høre radio her.

Er du en af de lykkelige ejere af et Bang & Olufsen anlæg, har jeg fundet dette produkt, som kan tilsluttes næsten alle B&O modeller. Modtageren kan modtage DAB+ og afspille musik fra din telefon eller Tablet. Enhenden kan styres af din B&O fjernebetjening. Produktet er fra firmaet Boscom, og kan ses via dette link http://dk.bosscom.com/files/pdf/dab%20new.pdf

About the Author: Per Ravn